'); ?> '); ?>

Ajurvédikus  lábmasszázs kezelés

Ez a masszázskezelés kiválóan alkalmas a stressz és a kimerültség oldására a fájós lábakban, talpakban, de az egész testben is.

Ajurvédikus  lábmasszázs kezelés lehetséges előnyei:

 

  • ellazítja a lábfej és a lábak izmait
  • megszünteti a lábfej és a lábak fáradtságát
  • javítja az energia-, vér- és nyirokkeringést
  • kiegyensúlyozza a doshákat (Vata, Pitta, Kapha)
  • segít a vér és a nyirok méregtelenítésében
  • aktiválja az immunrendszert
  • megnyugtatja a testet és az elmét
  • csökkenti a stresszt, a szorongást, a depressziót

 

A talpad az egészséged tükre.”

American Podiatric Medical Association

A Kansa Vatki Bowl ( bronztál)

Ez egy rézből, cinkből és ónból készült kis tál. Ezt a fémötvözetet (Kansa) az ajurvédában „gyógyító fémként” ismerik – állítólag még az aranynál vagy az ezüstnél is hatékonyabb! Úgy tartják, hogy a réz segíthet a fájdalom és a gyulladás csökkentésében, a cink az emésztés és az immunrendszer, az ón pedig az emésztés, a fejfájás és az álmatlanság gyógyításában.

A kezelés során:

A páciens kényelmesen, a hátán fekszik, teljesen felöltözve, kivéve az alsó lábszárat és a lábfejet. A kezelés a lábfejek és az alsó lábszárak megtisztításával kezdődik, majd a terapeuta a Kansa Vatki tállal és kezével alapos masszázst végez.

.

 

 

 „A talpunkkal kinyithatjuk testünk belső gyógyszertárának ajtaját.”

Dr. Vasant Lad, a világ egyik legjelentősebb ayurvéda szakértője, ayurvédikus orvos és professzor.

Az ajurvédikus Kansa Vatki lábmasszázs kezelés egy csodálatos holisztikus kezelés, amely ellazítja és kiegyensúlyozza a testet, az elmét és a szellemet; lehetővé teszi, hogy az életenergia (más néven: Prána, Chi, agy Reiki) könnyedén áramoljon az egész fizikai és energia testben, segítve a test saját öngyógyító mechanizmusának beindulását.

Az ajurvédikus lábmasszázs a marma pontokon dolgozik. A marmák életenergia pontok/ajurvédikus nyomáspontok, és a test belső szerveinek és rendszereinek felelnek meg, hasonlóan a reflexológiában használt reflexpontokhoz vagy a hagyományos kínai orvoslásban használt akupresszúrás pontokhoz.

 

Az egész testen 107 marma pont található, amelyek közül 7 található az alsó lábszáron és a lábfejen. Ezt a kétszer 7 marma pontot masszírozza a terapeuta kezelés során, mind a Kansa Vatki tállal, mind a kezével.

„Ha nincs időd az egész testedet masszírozni, legalább a talpadat masszírozd meg.”
Dr. Robert Svoboda

 

 

 

 

Kattints a lapozáshoz

Egy ajurvédikus Kansa Vatki lábmasszázs után úgy érzi magát az ember, mintha a felhőkön járna!
Segítségével csökkenthetjük a stressz-szintet, ellazulhatunk és friss energiával töltődhetünk fel. A kezelés javítja az alvást és a keringést, helyreállítja az egyensúlyt fizikai, szellemi és érzelmi életünkben.
Mivel a talpon a csakrarendszer kivetülésén is dolgozunk, a kezelés során helyreáll a fizikai és finomtest energiaáramlása, feloldódnak a blokkok, optimalizálódik a vér- és nyirokáramlás az egész testben, a méreganyagok távoznak a rendszerből.

 

 

Az ajurvéda az élet tudományát jelenti.

Ajur = élet, Veda = tudomány vagy tudás. A harmonikus és egészséges élet művészete.
Az ajurveda két fő vezérelve a következő:
– az elme és a test elválaszthatatlanul összekapcsolódik
– semmi sem képes jobban meggyógyítani és átalakítani a testet, mint az elme.
Az ajurvédikus gyógyászat (röviden: ajurvéda) a világ egyik legrégebbi holisztikus (test + elme + lélek) gyógyító rendszere. Azon a meggyőződésen alapul, hogy az egészség és a jó közérzet az elme, a test és a lélek közötti kényes egyensúlytól függ. Fő célja a jó egészség elősegítése, nem pedig a betegségek elleni küzdelem. Az ajurvédát több mint 5000 évvel ezelőtt fejlesztették ki Indiában és a Védáknak nevezett szent szövegekben rögzítették.
Ez a kezelés alkalmazható önmagában, vagy más kezeléssel kombinálva, mint például reflexológia, ayurvédikus Kansa Wand arcmasszázs vagy Reiki.

” A lábad tükörképe az általános egészségednek.”
Az Amerikai Orvosi Társaság

Foglalj időpontot!

Örömmel segítek

 

Kezelések: Budapest, Széher út 76. 1021

 

Foglalás most