'); ?> '); ?>

Reiki Kezelés

 A Reiki kezelés az egyik leghatékonyabb, leggyorsabb módja a szorongás, stressz és depresszió oldásának és megszüntetésének. Megoldást kínál akut és krónikus fizikai problémákra. 

A Reiki kezelés egy nagyon hatékony, spirituálisan irányított gyógyító energia, melyet számos kórházban használnak kiegészítő gyógymódként az Egyesült Királyságban, az USA-ban és egyre több országban világszerte. Jótékonyan hat testre és szellemre egyaránt.

„Ha a Reiki kezelés elterjed az egész világon, akkor megérinti az emberi szívet és a társadalom erkölcsét. Sok ember számára lesz hasznos, nemcsak a betegségeket, hanem az egész Földet gyógyítja majd”.

Mikao Usui (1865-1926), a Reiki rendszer megalapítója.

 

A Reiki kezelés lehetséges előnyei:

A Reiki előnyei halmozódnak. Minél több Reiki kezelést kapunk, annál inkább képes a Reiki eltávolítani a bennünk felhalmozódott méreganyagokat, oldani a materiális és, vagy energetikai blokkokat, elősegítve ezzel egy mélyreható gyógyulást minden szinten.

 • kiegyensúlyoz
 • harmonizál
 • ellazít
 • energiával tölt fel
 • gyorsítja a műtét utáni felépülést
 • erősíti a test természetes gyógyító képességeit
 • csökkenti a sugárzás és a kemoterápia mellékhatásait
 • oldja a stresszt, szorongást, depressziót.
 • fokozza az általános jólétet
 • a Reiki elősegíti az egész ember jóllétét.
 • mély relaxációt eredményez a kezelés alatt és után
 • enyhíti az alvászavarokat
 • erősíti az önbecsülést és az önismeretet
 • magabiztossá tesz
 • A Reiki potenciálisan átalakíthatja az életedet, mivel serkenti a személyes és spirituális növekedést, egészséges életmód változtatásra ösztönöz, növeli az inspirációt és az intuíciót.

Walker-Kádár Klaudia – Reiki mester

A Reik kezelés biztonságos, nincs mellékhatása, nincs ellenjavallata. Jót tesz kismamának, gyerekeknek, időseknek, sőt még állatoknak és növényeknek is. A Reiki bármilyen hagyományos és tradicionális gyógyítással összeegyeztethető.

A Reiki kezelés segít visszanyerni az egyensúlyt fizikai, mentális, érzelmi és spirituális szinten,

Fizikai szinten:

A Reiki támogatja és felgyorsítja a szervezet saját, természetes öngyógyító képességét, segít a fájdalom és egyéb tünetek enyhítésében, megszüntetésében miközben megtisztítja a szervezetet a  méreganyagoktól. A Reiki kiegyensúlyozza és harmonizálja a kulső és belső energiatestet, elősegítve az általános jó közérzetet. Segít a szervezet valódi szükségleteinek kialakításában, például a megfelelő táplálkozás, a testmozgás és az alvási szokások terén.

Mentális szinten:

A Reiki lehetővé teszi, hogy elengedjük  negatív gondolatainkat, viselkedés mintáinkat, és azokat pozitivitással és lelki békével helyettesítsük. Mély ellazult állapotot eredményez, következésképp hozzájárul a stressz, a szorongás és a feszültség oldódásához. A Reiki fokozza az intuitív képességeket, nagyobb belátásra és önismeretre ösztönöz.

Érzelmi szinten:

A Reiki megkönnyíti a negatív érzelmek, mint a harag, féltékenység, irígység stb. elengedését, és elősegíti a hála, a szeretet, az együttérzés, a bizalom érzésének kibontakozását.

Spirituális szinten:

A Reiki az ember teljes energia mezejében áramlik, segít elfogadni és feltétel nélkül szeretni az egyén egész énjét, elősegítve önmagunk és a többi ember ítélkezésmentes elfogadását. Bátorítja a személyt a spirituális fejlődés felé vezető útján.

 

Hogyan működik a Reiki?

A Reiki a probléma gyökeréig hatol

Holisztikus módon elvégzi a szükséges korrekciókat a test külső és belső energia mezejében. A terápia után nemcsak kiegyensúlyozottnak és harmonikusnak, hanem energikusnak és magabiztosnak is érezzük magunkat.

A Reiki kezelés történhet ülő vagy fekvő helyzetben.

A kezelés alatt teljesen felöltözve leszel, mivel a Reiki a ruhádon keresztül könnyen utat talál hozzád, hiszen bármilyen távolságból is képes megtalálni a kezelendő személyt.

Békés, meghitt, gyertyafényes kezelő helyiségben, halk, relaxáló háttérzene kíséretében történik a reikizés. Itt elengedheted a mindennapok minden feszültségét, gondját, aggodalmát.

Az energiát úgy közvetítem, hogy a kezemet a tested különböző területeire helyezem, minden egyes helyre néhány percig. Valószínűleg melegséget, esetenként bizsergést fogsz érezni. A kezelés alatt és után békésnek, nyugodtnak és kiegyensulyozottnak fogod érezni magad.

A legtöbb esetben azt tapasztalod majd, hogy a probléma, amelyre a Reiki kezelést kérted szinte feloldódik. Harmóniát és békét érzel magadban.

Egy Reiki kezelés általában egy órán át tart, de természetesen lehet hosszabb és rövidebb is. Biztosíthatlak, hogy a Reiki kezeléssel eltöltött idő rendkívül hasznos lesz számodra.

A Reiki jelentése:

A japán “Reiki” szót gyakran egyetemes életerő energiának fordítják, de pontosabb a spirituális energia kifejezés.

A “Rei”-t szellemnek, az Univerzum bölcsességének és tudásának is lehet fordítani.

A “Ki” az életenergia, amely minden élőlényen – emberben, állatban, növényben áramlik.

A Reiki univerzális, és nemcsak a nevében, hanem abban az értelemben is, hogy csodálatosan jótékony hatással van mindenkire és mindenre.

Néha a Reiki kezelés szinte azonnal pozitív változásokat hozhat, a személytől és a problémától függően, akinek a számára a Reiki energiát csatornázzák.

A Reiki komplementer terápia. Nagyon jól kiegészíti a konvencionalis orvosi kezeléseket, de nem helyettesíti azokat. Ezért soha nem javasolnám, hogy a háziorvos vagy más egészségügyi szakember által javasolt kezelés helyett használjuk.

Saját és pácienseim tapasztalatai alapján mondhatom, hogy a Reiki enyhíti a stresszt, a szorongást, a depressziót, csökkenti a fizikai fájdalmat, lerövidíti az operáció vagy baleset, sebesülés gyógyulásához szükséges időt, hozzásegít, hogy kiegyensúlyozottnak érezd magad, jobban fogsz aludni és érzelmileg valamint mentálisan is nyugodtabb leszel.

 

Táv-Reiki kezelés

A táv-Reiki kezelésnek ugyanolyan jótékony hatása van, mint a személyes kezelésnek.

Küldhetek Reikit embernek,  állatnak vagy egy helyzetnek is. A kezelés ugyanolyan hatású lesz, mint a kézrátétes kezelés.

A táv-Reiki kezelés általában fél óra hosszú. Javaslom, hogy a kezelésre való felkészülést 10-15 perccel a Reiki kezelés előtt kezdd el, hogy a Reiki áramlásának idejére már ellazultabb lelkiállapotban legyél.

A kezelés alatt hasznos kikapcsolni a mobil telefont, meginni egy kis pohár vizet, meggyújtani egy gyertyát és bekapcsolni valami kellemes, megnyugtató, halk háttérzenét.

Ezután feküdj le kényelmesen, takarózz be, vegyél néhány mély, tudatos lélegzetet, az orrodon be és a szádon ki, majd térj vissza a természetes légzésritmusodhoz.

Fogalmazd meg magadnak a Reiki kezeléssel kapcsolatos szándékodat (ezt előre be is írhatod a naplódba), köszönd meg mintha már valósággá vált volna, majd engedd el.

A kezelés alatt kérlek tudatosítsd testi érzeteidet, a Felsőbb Éntől érkező üzeneteket, a gyógyulás szempontjából fontos gondolatokat. Lehetnek olyan meglátásaid, látomásaid, amelyek segítenek továbblépni az életben, vagy megtalálhatod igazi utadat vagy hivatásodat.

Egy dolog nagyon fontos a kezelés során, mégpedig az, hogy legyél a jelen pillanatban és ne engedd, hogy bármilyen nem releváns mentális tevékenység foglyul ejtsen. Ha azt veszed észre, hogy a gondolataid túl sokáig lekötik a figyelmedet, csak vegyél néhány mély, tudatos lélegzetet, és máris újra a jelen pillanatban találod magad.

A kezelés előtt 15 perccel és a kezelés befejezését követően sms-t küldök neked, hogy tudd én is felkészültem a kezelésre.

Nagyon megköszönöm, ha írsz vagy felhívsz és néhány mondatban megosztod velem, a tapasztalatodat.

Érdemes Reiki naplót vezetni hogy bármikor felidézhesd élményeidet, érzéseidet és hogy milyen pozitív változások történtek az életedben a Reiki gyógyító energiájának hatására.

Click to scroll

Reiki utazásom

Az első Reiki I. fokozatomat 2003-ban, az első Reiki II. fokozatomat pedig 2011-ben szereztem Budapesten. A Reiki I és II tanfolyamokat megismételtem Budapesten és a The Reiki Academy Londonban is. Képzett Reiki mester/tanár és terapeuta vagyok mind a nyugati (Usui Shiki Ryoho), mind a keleti (Usui Reiki Ryoho) vonalban.

2020 novemberében az International Center for Reiki Training keretében folytattam Reiki tanulmányaimat, William Lee Rand vezetésével, aki Senior Reiki Mester, az International Center for Reiki Training alapitó elnöke, a Reiki Membership Association és a Center for Reiki Research alapítója.
Minden nap reikizem sajat magam, és hálás vagyok a Reikinek mindazokért a sokszor csodával határos változásokért, amelyeket az életembe és azoknak az embereknek az életébe hozott, akiket Reikivel kezeltem.

 

 

 

 

A Reiki rövid története

A Reiki energiával gyógyító rendszert Mikao Usui (1865-1926) hozta létrte az 1920-as évek elején Japánban. Ő fejlesztette ki a rendszert, és tette mindenki számára hozzáférhetővé.
A Reiki és Usui mester története máig ellentmondásos és tele van meglepetésekkel.

mikaoSzamuráj családból származott, egy ideig még buddhista szerzetes is volt, bár feleségével és gyermekeivel élt. Fiatal felnőttkorától kezdve mutatott érdeklodést a spirituális iránt. Különböző buddhista hagyományokat és meditációs formákat tanulmányozott. Világi munkája is volt, sokat utazott Európában és Amerikában. Próbált mélyebb megértést és békét találni magában és a körülötte lévő világban. Végül úgy döntött, hogy egy hosszú meditációra elvonul a Kioto melletti Kourama hegyre, amely jól ismert hely volt a belső békéjük keresésére hajlamos emberek számára.

 

 

21 napos böjtölés és meditáció után, amikor már közel volt a halálhoz, hirtelen rendkívüli fényt látott maga körül. Ekkor tudatossá vált benne mindaz, amit egész életében keresett. Ez volt a megvilágosodásának pillanata. Amit nem vett észre azonnal, az az volt, hogy ezen élmény révén gyogyitóvá is valt.

Hazatérése után Tokióba költözött, és elkezdte gyógyítani a Reikivel, bár ő maga sosem használta ezt a kifejezest. Egyre népszerűbb lett, hiszen a gyógyítás nagyon hatásos volt mindenféle testi, szellemi, lelki és érzelmi problémára és rendellenességre is. Meg volt győződve arról, hogy ha ő tud gyógyítani, akkor bárki más is. Ebből a gondolatból kiindulva kezdte el tanitani a Reikit.

A Reiki energia gyógyító hatásának fokozására Mikao Usui bevezette a tanítványai számára a behangolásokat és szimbólumokat, amelyek a rendszer alapvető részeivé váltak. A Reiki az amerikai Hawayo Takata közvetitésével váltt ismertté es nepszeruve a vilag nyugati felében.

Olvasmányok

Könyvek melyeket érdekesnek találhatsz elolvasni a Reikiről:

Dr. Mikao Usui and Frank Arjava Petter: The Original Reiki Handbook of Dr. MikaoUsui

Torsten A. Lange: Reiki, Heal your Body and your Life with the Power of Universal Energy

Penelope Quest: The Basics of Reiki

Penelope Quest: Reiki for Life

Pamela Miles: Reiki a Comprehensive Guide

Mureen J. Kelly: Reiki and the Healing Buddha

Lawrence Ellyard: Reiki Meditations for Beginners

Lawrence Ellyard: The Reiki Guide, 200 Questions and Answers for Beginners

Frans Stiene: The Inner Heart of Reiki

Richard Ellis: REIKI And The Seven Chakras

Wlliam Lee Rand: Reiki The Healing Touch

Laurelle Shanti Gaia: The Book on Karuna Reiki

 

 

Foglalj időpontot!

Örömmel segítek

 

Kezelések: Budapest, Széher út 76. 1021

 

Foglalás most