'); ?> '); ?>

A Reiki szimbólumok

A Reiki szimbólumok szent és erőteljes eszközök, amelyeket a Reiki energiagyógyítás során használunk. Ezek a szimbólumok különleges jelentéssel bírnak. Fokozzák a Reiki gyógyító képességeit és kapcsolódanak a spirituális energia magasabb szintjeihez.

Az Erő szimbólum a Reiki energia felerősítésére, valamint fizikai problémák hatékonyabb gyógyítására szolgál. Úgy tartják, hogy a fizikai és a spirituális birodalom közötti kapcsolatot jelképezi. Általában a Reiki kezelés elején használjuk a gyógyító energia aktiválására.

A mentális/érzelmi szimbólum az ilyen típusú problémák gyógyításának hatékonyabbá tételére alkalmas. Úgy tartják, hogy ez a szimbólum segít az érzelmek kiegyensúlyozásában, a negatív gondolati minták feloldásában és a mentális tisztaság elősegítésében. Gyakran használjuk traumák, függőségek és stresszel kapcsolatos betegségek kezelésére.

A táv- gyógyító szimbólumot akkor használjuk, amikor Reiki energiát küldünk embernek vagy állatoknak, akik nincsenek a közelünkben,  illetve egy cél megvalósításának elősegítésére. Ilyenkort a Reiki energiát téren és időn keresztül áramlik. 

A negyedik úgynevezett mesterszimbólumot csak Reiki mesterek ismerhetik meg es hasznalhatják, amikor tanítványaikat avatják be.

Ezek a szimbólumok jelentős szerepet játszanak a kezelő gyógyító energiával való kapcsolatának elmélyítésében és a Reiki gyógyító képességeinek kiterjesztésében. Rendszeres gyakorlással és e szimbólumok mély megértésével a Reiki alkalmazóinak lehetőségük nyílik a gyógyulás elősegítésére, az egyensúly előmozdítására és a spirituális növekedés támogatására.