'); ?> '); ?>

Svéd Relaxáló Masszázs Kezelés

Ez egy gyengéd, masszázs kezelés, amely csökkenti a stresszt és a feszültséget, egyszersmind frissítőleg is hat.

A svéd masszázs kezelés lehetséges előnyei:

Fiziológiai előnyök

 • javítja a vérkeringést, fokozza az oxigén- és tápanyagszállítás
 • csökkenti a seejtekben, szövetekben felhalmozódott méreganyagokat
 • javítja a nyirokkeringést
 • csökkenti a magas vérnyomást
 • erősíti az immunrendszert
 • kiegyensúlyozza az emésztőrendszert
 • mélyebbé és hatékonyabbá teszi a légzést
 • elősegíti az általános testi, lelki ellazulást
 • enyhíti az izmok fáradtságát, fájdalmát és merevségét.
 • javítja az izomtónust
 • nyugtatja vagy serkenti az idegrendszert
 • javítja az idegsejtek kommunikációját
 • enyhíti az álmatlanságot

Pszichológiai előnyök:

 • megnyugtatja az elmét
 • Csökkenti a stresszt és a szorongást
 • pozitív érzéseket kelt
 • növeli az energiaszintet
 • javítja a testképet és az önbecsülést

A masszázs kezelést végző terapeuta holisztikus kezelést végez, figyelembe véve vendége érzelmi, szellemi, fizikai állapotát.

A masszázs kezelés a test lágy szövetei manipulációjának egy olyan formája, melynek gyökerei az ókori Kínába nyúlnak vissza. Ez a masszázsfajta a jó közérzet elősegítésére, helyreállítására, megőrzésére szolgál.

 

Per-Henrik-LingA modern svédmasszázs a Per Henrik Ling (1776-1839) fiziológus és vívómester által kifejlesztett technikákon alapul. Ling Svédországban született, ezért nevezik a mai napig svéd masszázsnak ezt a technikát. Számos rendszer és módszer létezik, de a svédmasszázs továbbra is a legtöbb masszázs fajta alapját képezi.

A svédmasszázs kezelés technikái és lehetséges előnyei

Effleurage

Az Effleurage egy alapvető svédmasszázs-technika, amely hosszú, lendületes, a kézzel vagy az ujjhegyekkel végzett simításokat tartalmaz. Ezeket a sikló mozdulatokat általában gyengéd nyomással alkalmazzuk, elősegítve a vérkeringést és segítve a felszíni izomszövetek ellazulását. Az Effleurage segít bemelegíteni az izmokat és felkészíteni őket a mélyebb masszázstechnikákra.

Petrissage

A Petrissage az izmok és szövetek gyúrását, összenyomását és görgetését jelenti. Ez a technika az izmok, inak és fasciák mélyebb rétegeit célozza meg, segít feloldani a feszültséget, csökkenteni az izomcsomókat és javítani a rugalmasságot. A Petrissage fokozza a véráramlást és a nyirokelvezetést is, elősegítve a méreganyagok eltávolítását a szervezetből.

Friction

A friction mély, körkörös mozdulatokat jelent, amelyeket a hüvelykujjakkal, ujjhegyekkel vagy tenyérrel alkalmazunk. A friction az izomrostokhoz gyakorolt nyomás és dörzsölés révén segít lebontani a letapadásokat és a hegszövetet, ezáltal javítva a rugalmasságot és a mozgástartományt. Ez a technika különösen előnyös a krónikus izommerevségben vagy sérülésekben szenvedő egyének számára.

Tapotement

A tapotement egy ütögető technika, amelyet a kezekkel vagy ujjhegyekkel végzett ritmikus kopogtató, csészéző vagy csapkodó mozdulatok jellemeznek. Ez a technika stimulálja az izmokat és az idegeket, elősegíti a vérkeringés fokozódását és élénkíti a testet. A tapotementet gyakran használják a svédmasszázs utolsó technikájaként, hogy felébressze az érzékeket és energetizáló hatást biztosítson.

Vibráció

A vibráció a test meghatározott területein alkalmazott gyors rázó vagy remegő mozdulatokból áll. Ez a technika segít ellazítani a feszült izmokat, enyhíti az izomgörcsöket, és javítja az általános ellazulást. A vibrációt általában a háton, a nyakon és a vállakon alkalmazzák a feszültség oldására és a stressz csökkentésére.

Potenciális előnyök

Relaxáció: A svédmasszázs híres arról, hogy képes mély relaxációt előidézni, csökkentve a stressz és a szorongás szintjét. A gyengéd simítások, a nyugtató mozdulatok és a masszázs során felszabaduló endorfinok kombinációja hozzájárulhat a jó közérzet fokozásához.

Izomfeszültség enyhítése: A svédmasszázsban alkalmazott különböző technikák, mint például az effleurage, a petrissage és a friction együttesen enyhítik az izomfeszültséget, a csomókat és a merevséget. Ez különösen előnyös lehet a fizikai aktivitás, a hosszú ideig tartó ülés vagy a stresszes életmód miatt izomfájdalmakkal küzdő egyének számára.

Javított keringés: A svédmasszázs során alkalmazott mozdulatok és nyomás elősegítik a véráramlást és a nyirokkeringést. Ez segíthet az oxigén és a tápanyagok eljuttatásában az izmokhoz és a szervekhez, miközben segíti a méreganyagok és salakanyagok eltávolítását a szervezetből.

Fokozott rugalmasság és mozgástartomány: A svédmasszázs technikái, különösen a petrissage és a friction, képesek lebontani a letapadásokat, a hegszövetet és az izomcsomókat. Ez jobb rugalmasságot, nagyobb ízületi mozgékonyságot és az izmok egyensúlyhiányának csökkenését eredményezheti.

Általános jó közérzet: A svédmasszázs nemcsak fizikai előnyöket biztosít, hanem hozzájárul az általános mentális és érzelmi jóléthez is. A stressz csökkentésével, a relaxáció elősegítésével és az alvás minőségének javításával ez a technika pozitív hatással lehet a hangulatra, a mentális tisztánlátásra és az általános életminőségre.

A svédmasszázs-technikák kiállták az idők próbáját, és számos potenciális előnyt kínálnak a relaxációra, az izomfeszültség enyhítésére és a jobb közérzetre vágyó egyének számára. Akár lazítani szeretne, akár izompanaszokat enyhíteni, vagy egyszerűen csak gondoskodni szeretne

 

 

Foglalj időpontot!

Örömmel segítek

 

Kezelések: Budapest, Széher út 76. 1021

 

Foglalás most